Zdraví je přednější, schvaluje Peterek předčasné ukončení hokejové sezony

Oceláře mrzí, že nemohli dohrát dobře rozjetou sezonu. Vládní opatření a rozhodnutí České svazu ledního hokeje o předčasném ukončení hokejové sezony kvůli šíření koronaviru ale všemi deseti schvalují.

Sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek prozradil, že o návrat Richarda Pánika usiloval klub už dříve. Archivní foto: Petr Rubal

„Na play off jsme se všichni těšili – hráči, fanoušci, sponzoři. Všem nám je líto, jak se to vyvinulo, ale chápeme současnou situaci. Jsou to věci, které nemůžeme ovlivnit. Zasáhla vyšší moc. Zdraví je přednější a teď je důležité, abychom to celé zvládli a v pořádku přežili,“ uvedl sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

„Všem nám je líto, jak se to vyvinulo, ale chápeme současnou situaci. Jsou to věci, které nemůžeme ovlivnit. Zasáhla vyšší moc. Zdraví je přednější.“Sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek

Trenér Václav Varaďa přiznal, že je z takového konce zklamaný. „Směřovali jsme všechno k závěru sezony, kluci byli znovu hladoví a chtěli jsme uspět. Ale situace je opravdu vážná a vyžaduje razantnější řešení. Respektuju to a souhlasím, protože zdraví je přednější. Ruší se soutěže i na celém světě, neskončí to jen tak. Ještě to bude sílit, takže je třeba udělat opatření, která se to budou snažit limitovat. Nikdo si nepřeje, aby riskoval život svůj, své rodiny a všech kolem,“ řekl Varaďa.

Martin Adamský také souhlasil. „Z hlediska zdravotního je to vynikající rozhodnutí. To, co se děje u nás i ve světě, není sranda,“ podotkl Adamský. „Ze sportovní stránky mě to mrzí, protože se moje kariéra chýlí ke konci a bylo by to jedno z posledních play off, které jsem si mohl zahrát. Ale oželím ho za dané situace rád. Zdraví převyšuje vše a nemá smysl, abychom riskovali a vystavovali sebe i ostatní nebezpečí,“ dodal 38letý kapitán Ocelářů.

Zmínil, že titul je krásná věc, ale zdraví si za něj člověk zpětně nekoupí. „Co si přece na oslavách přejeme jako první? Hodně zdraví a štěstí. Štěstí, aby se nám vyhnuly nepříjemnosti, a zdraví, abychom žili plnohodnotně,“ dodal Adamský.

Peterek si uvědomuje, že mají být na co hrdí

Český svaz ledního hokeje (ČSLH) rozhodl, že letošní ročník nebude mít vítěze. „Podle regulí je mistrem vítěz play off, které se neodehrálo. Je tedy správné, že nebyl vyhlášen,“ souhlasil sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek s rozhodnutím ČSLH.

Třinci vyšel závěr základní části, na titul by útočil stejně jako loni ze druhého místa. „Všichni byli na nejdůležitější část sezony připraveni i zdravotně v pořádku. Dělali jsme všechno pro to, abychom obhájili titul a myslím si, že jsme měli velké šance. Ale to se už nedozvíme,“ pokračoval.

Sezonu označil i tak za zajímavou. „Přestože byla sezona nakonec kratší, než jsme chtěli, doufám, že ji budeme vnímat zejména s odstupem času pozitivně. Byli jsme prvním českým klubem, který si zahrál po dlouhých 15 letech finále Spenglerova poháru a skončili jsme druzí po základní části v extralize. Sice mám z toho závěru lehký pocit prázdnoty, ale zároveň si uvědomuju, že máme být na co hrdí,” uzavřel.

 

Další zprávy z regionu