Zlín odmítl odklad zápasu. Oceláře to zdravě naštvalo

Třinečtí hokejisté porazili i bez deseti hráčů základní sestavy Zlín 6:2. Oceláře nasměroval k výhře dvěma góly Aron Chmielewski, jehož spoluhráči z polské reprezentace Alan Lyszczarczyk a Filip Komorski v extralize debutovali.

Aron Chmielewski dal v utkání vítězný gól a v posledních dvou zápasech nasázel Zlínu tři branky. Ilustrační foto: Petr Rubal

Třinec hrál poprvé po deseti dnech a po týdenní karanténě, během které si odložil tři zápasy. „Kluci říkali, že bylo cítit, že byli několik dnů mimo led. Trochu si stěžovali, že je bolí nohy a že nemohou dýchat. Takové klasické problémy po nějakém volnu. Jinak dobré,“ uvedl útočník Vladimír Svačina, který tým doplnil z Frýdku-Místku a který si v utkání připsal tři asistence.

„Cílem byl ubojovat to, hrát jednoduše a počkat si na šance, které přišly. Jsme rádi, že jsme jim vrátili to, že utkání nechtěli odložit. Zdravě nás to naštvalo.“Vladimír Svačina

Aktuálnímu stavu podřídili Oceláři taktiku. „Cílem byl ubojovat to, hrát jednoduše a počkat si na šance, které přišly. Jsme rádi, že jsme jim vrátili to, že utkání nechtěli odložit. Zdravě nás to naštvalo,“ doplnil Svačina.

Oceláři chtěli přesunout i zápas se Zlínem, protože se při kontrolních testech potřebných pro výstup z karantény objevilo několik dalších pozitivních nálezů na koronavirus u hráčů, kteří byli 5. ledna negativní. Soupeř ale odmítl. V sestavě proti Zlínu tak chyběl na soupisce Kacetl, Marinčin, Musil, Růžička, Vrána, Marcinko, Hrňa, O. Kovařčík, Šedivý a Dravecký.

„Nevěřím, že do karantény taky nepadneme, proto jsme se tak rozhodli. Měli jsme trošku obavu, že to potom bude nahuštěné. Nicméně si myslím, že Třinec měl silný tým, i když jim nějací hráči chyběli,“ vysvětlil asistent trenéra Zlína Luboš Rob.

Třinecký kouč Václav Varaďa měl pochopení. „Asi je to logické, že Zlín s odložením nesouhlasil. Jejich stanovisko bylo, že nemůžou najít termín a že nový nechtějí, což jsme respektovali,“ řekl Varaďa, který využil z partnerského klubu ve Frýdku-Místku sedm hráčů. Debutoval i Teper. „Hráčům, kteří tady ještě nebyli, jsme řekli představu, jak chceme hrát. Do puntíku to plnili, vytvořili si také gólovky. Hráli velmi dobře,“ chválil trenér.

Chmielewski dostal mužstvo do vedení 1:0 a 2:1, ještě v úvodní třetině zvýšil Daňo. Zlín v oslabení snížil ve 36. minutě na 3:2, ale Oceláři se v poslední části rychle uklidnili trefami Kurovského a Jaroměřského, který skóroval v sezoně poprvé. Výhru zpečetil Nestrašil v přesilové hře, ze kterých vstřelil Třinec polovinu branek.

„Bylo to po dvou třetinách těsné, o gól, ale pořád si myslím, že jsme kontrolovali hru. Byli jsme lepší, vytvořili jsme si více šancí. Bylo jen otázkou času, kdy přidáme branky. Chtěli jsme hlavně udržet naší hru a to jsme přesně udělali,“ vysvětlil Chmielewski. Přiznal, že rozhodnutí Zlína je trochu motivovalo. „Lehce nás to podráždilo, ale byla to příležitost pro další kluky si tady zahrát. Hlavní je, že to klaplo a ukázali jsme, že i takhle jde vyhrát,“ dodal.

Třinec už s předstihem požádal Olomouc o odklad nedělního zápasu a Hanáci mu vyhověli. Odpočívat ale nebudou. „Budeme trénovat, makat a připravovat se na další týden. Sice nevím, jak to bude dále s odklady, ale my budeme pořád trénovat, ať jsme nachystaní,“ podotkl Chmielewski. Příští zápas by měli Oceláři odehrát ve čtvrtek 20. ledna doma proti Pardubicím.

Třinec – Zlín 6:2 (3:1, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 9. Chmielewski (Michálek, Lyszczarczyk), 10. Chmielewski (Kundrátek), 14. Daňo (Roman, Svačina), 43. Kurovský (Svačina, Krenželok), 46. Jaroměřský (M. Kovařčík), 58. Nestrašil (Svačina, Daňo) – 9. Kubiš (Černý), 36. Kubiš (Veselý). Rozhodčí: Kubičík, Šindel – Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 3:7. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).
Třinec: Mazanec – Kundrátek, Jaroměřský, Adámek, Doudera, Teper, Krenželok, Michálek – Chmielewski, Nestrašil, Daňo – Kofroň, Roman, Hrehorčák – Svačina, M. Kovařčík, Kurovský – Šlahař, Komorski, Lyszczarczyk. Trenéři: Varaďa, Zadina a Krátoška.

Další zprávy z regionu