Auto srazilo cyklistu. Policie hledá řidiče, který od nehody ujel

Zraněním skončila v neděli 8. září kolize cyklisty s automobilem, k níž došlo po 17. hodině v Bukovci poblíž autobusové zastávky „Bukovec – Pulgruň“.

Místo nehody poblíž autobusové zastávky „Bukovec – Pulgruň“. Foto: PČR

Cyklistu jedoucího od Mostů u Jablunkova směrem na Hrčavu měl při průjezdu pravotočivou zatáčkou ohrozit řidič protijedoucího dosud neznámého vozidla, který měl přejet do protisměru. Podle svědectví cyklista při snaze vyhnout se střetu s automobilem spadl z kola na silnici a zranil se. Řidič auta ani nezastavil a neposkytl cyklistovi první pomoc.

„Podle zjištěných informací měl řidič vozidla pokračovat v jízdě ve směru na Mosty u Jablunkova, aniž by zastavil. K vozidlu bylo zjištěno, že by se mělo jednat o osobní automobil světlé barvy,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Kubzová.

Dopravní policisté, kteří zjišťují veškeré okolnosti nehody, se v této souvislosti se obracejí na případné svědky a také řidiče, kteří místem nehody projížděli a mají ve vozidle palubní kameru, aby informace směřující ke ztotožnění řidiče a vozidla a také k objasnění nehodového děje poskytli na kterékoliv policejní služebně nebo přímo na dopravním inspektorátu Frýdek-Místek.

„Obracíme se také na samotného řidiče, aby se policistům sám přihlásil,“ dodala Kubzová.

Policisty je možné kontaktovat také telefonicky na číslech 974 742 583 a 974 742 259 nebo na tísňové lince 158.

Další zprávy z regionu