Bocanovice usilují o dotaci na opravu kulturáku

První pokus byl neúspěšný, záhy to zkusí znovu. Bocanovičtí chtějí získat dotaci na rekonstrukci kulturního domu. Předpokládané náklady na jeho modernizaci totiž mohou dosáhnout až 10 milionů korun.

Kulturní dům má fungovat i jako komunitní centrum. Foto: ba

Na budově, v níž donedávna sídlil obecní úřad, se už pozvolna začíná podepisovat zub času. Obec ji má v plánu zrenovovat, aby centrum Bocanovic prokouklo. „Nechceme pokračovat v drobných opravách, rádi bychom provedli celkovou rekonstrukci. Zahrnovala by zateplení budovy, výměnu střechy, oken i dveří a modernizaci sálu, kuchyně, šaten i pódia. Na nevyužité půdě vznikne půlpatro s balkonem, odkud by se mohlo promítat,“ popsal plány starosta Bocanovic Martin Paduch.

Aby je obec mohla zrealizovat, potřebuje finanční injekci v podobě dotace, protože celkové náklady na modernizaci kulturního domu by se měly vyšplhat nad 10 milionů korun. „První žádost nevyšla, a pokud nyní s žádostí o dotaci na ministerstvu pro místní rozvoj uspějeme, napřesrok se pustíme do práce,“ sdělil Paduch.

V kulturním domě se konají plesy a obecní akce. „Byli bychom rádi, kdyby byl využíván i jako komunitní centrum, aby se lidé měli kde setkávat a zahrát si třeba šipky či deskové hry,“ dodal starosta.

Další zprávy z regionu