Budova bývalé celnice patří městu

Budova bývalé celnice nacházející se před mostem Družby při vstupu do Polska se stala majetkem města Český Těšín. Vrátí se do ní infocentrum a galerie.

Budova bývalé celnice nevyžaduje žádné větší úpravy. Foto: ba

V objektu nyní sídlí česká část Euroregionu Těšínské Slezsko. „Budovu jsme získali do svých rukou díky vstřícnému jednání Moravskoslezského kraje. Převod objektu do vlastnictví města se pro návštěvníky Českého Těšína stal zárukou hezkého vstupu do České republiky, protože na druhé straně se nachází Čítárna a kavárna Avion,“ podotkl místostarosta Českého Těšína Vít Slováček.

O převod budovy do svého vlastnictví se město snažilo již několik let. V tomto úsilí radnici podporovalo také vedení Euroregionu Těšínské Slezsko. „Šlo nám o to, aby sídlo české části Euroregionu Těšínské Slezsko zůstalo v Českém Těšíně. Je to otázka určité prestiže a svou roli sehrála také skutečnost, že partnerská strana sídlí v Cieszyně,“ pokračoval Slováček.

Poukázal, že do budovy by se v průběhu podzimu mělo vrátit  informační centrum, v němž mohou návštěvníci Českého Těšína získat nejen informace o městu, ale také o celém regionu.

Do budovy v sousedství hraničního mostu by se podle Slováčka mohla vrátit výstavní galerie Most. „Díky velké prosklené výloze si mohou zájemci prohlédnout expozici i v době, kdy třeba bude zavřeno. Zbylé prostory by mohly být využity jako zázemí městského úřadu,“ nastínil místostarosta Českého Těšína. Objekt se žlutomodrou fasádou podle českotěšínského místostarosty nevyžaduje žádné výraznější stavební úpravy, protože byl před několika lety zmodernizován.

Další zprávy z regionu