Bývalý hraniční přechod po letech obsadila městská policie

Uzavření mostu Družby kvůli rekonstrukci silnic v Českém Těšíně využili strážníci obou partnerských měst k forenznímu značení jízdních kol. Cyklisté tak k stanovišti na hraničním mostě přivážejí už druhý den své „ocelové oře“, aby si je nechali zapsat do registru a ztížili tak zlodějům krádež.

Kola označují českotěšínští strážníci speciální látkou již třetím rokem. Foto: fm

Největší nával zaznamenali městští policisté v obou dnech vždy na začátku v 10 hodin. „Celá akce, kterou poprvé provádíme i s kolegy z Cieszyna, je nad naše očekávání. Plánovali jsme označit kolem sta kol, ale podle zájmu, který zde registrujeme, budeme muset zřejmě skončit dříve a dokoupit další sadu k značení,“ prozradil úspěšnost přímo na mostě manažér prevence kriminality českotěšínských strážníků Petr Glaic.

Forenzní označování speciální látkou nabízejí obyvatelům Českého Těšína městští strážníci už tři roky a po tomto víkendu by se měl počet registrovaných kol dostat na pět set. Cieszyn se ke společnému značení přidal až letos. Od akce si pak obě strany slibují, že po odcizení, budou nalezená jízdní kola moci vrátit jejich majitelům i z opačné strany Olše.

Více o celé akci naleznete v příštím vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu