Československý starosta v Čierne nakonec nebude

Bývalý starosta Hrčavy Petr Staňo se rozhodl opustit politickou kariéru v České republice a zamířil na Slovensko. Volby tam ale podle jeho představ nedopadly.

Petr Staňo bude mít nyní více času na svou sýrárnu. Foto: mr

Mohla to být senzace, bývalý starosta Hrčavy Petr Staňo byl blízko od toho vyměnit své české křeslo za slovenské. Kandidoval totiž v sousední slovenské obci Čierne na starostu. Volby se konaly o víkendu a Staňo v nich skončil těsně druhý.

Vítězné vavříny si odnesl dosavadní tamní starosta Pavol Gomola. „Sice to nedopadlo úplně podle mých představ, ale zároveň to neskončilo úplně zle. Dostal jsem se do tamního zastupitelstva, a navíc jsem prohrál s velmi malým rozdílem, což lze považovat za úspěch. Měl jsem obrovskou podporu mezi lidmi, a to mi udělalo nesmírnou radost,“ okomentoval volby Staňo, který se nyní chce věnovat rodině a podnikání. Na Hrčavě zůstává, má tam čerstvě vybudovanou sýrárnu a hodlá uspořádat i mezinárodní výstavu vzácných plemen ovcí. „A jestli budu kandidovat znova za čtyři roky? Kdo ví? To se ukáže až časem,“ dodal s úsměvem.

Petr Staňo vedl Hrčavu osm let. Za tu dobu se mu podařilo získat dotace na několik významných investičních akcí. Z tamní politické scény se rozhodl odejít, protože necítil podporu lidí uskutečňovat své plány.

Další zprávy z regionu