Cyklostezka v Horní Lomné bude

Konečně! Výkřik radosti se musel nést údolím Lomné až do Jablunkova. Horní Lomná na čtvrtý pokus uspěla s žádostí o dotaci na stavbu cyklostezky. Nyní je na řadě vyřízení všeho potřebného, aby se hned na začátku jara mohlo začít stavět.

Cyklostezka nyní končí na hranici Dolní a Horní Lomné. Foto: tm

„Radostná zpráva nás zastihla v první polovině července. Ale měli jsme i štěstí, protože ministerstvo dopravy navýšilo alokaci na opravu či vybudování cyklostezek. Tím jsme se dostali mezi 29 dodatečně finančně podpořených projektů v celé republice,“ řekl starosta Horní Lomné Kamil Kawulok, podle kterého se obec může těšit na 85procentní dotaci z uznatelných nákladů ve výši 11,9 milionu korun.

Díky této finanční injekci se v Horní Lomné pustí do stavby dvoukilometrového úseku cyklostezky. Začínat bude na katastrální hranici s Dolní Lomnou, na kterou byla cyklostezka dostavěna vloni. „Končit bude v lokalitě Havraň, přičemž nejnákladnější bude vybudování přemostění potoku Lomná, dále přeložka elektrického vedení a musíme postavit opěrnou zeď v délce 100 metrů,“ vypočetl.

Více se dočtete v aktuálním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu