Den pro rodinu bude opět nouzově rouškový a on-line

Maminky, tatínci i děti se mohou opět po roce zapojit do akce Den pro rodinu, která se koná v sobotu 15. května. Kvůli epidemickým opatřením bude mít program především virtuální on-line formu. 

Den pro rodinu zavede účastníky i k Třineckému kamínkovníku. Foto: TK

Den pro rodinu se stejně jako loni bude konat především v on-line prostředí. Ani letos však nebudou chybět aktivity, při níž lidé musí použít svaly i šikovné ruce.

Den pro rodinu připravuje město Třinec a vybrané organizace. Pro nejmenší děti je připraveno kreativní tvoření a pohádka s Evou Kiedroňovou. Tančíme pro radost, tak se jmenuje výzva pro všechny generace a členy domácností. „Lidé mohli nahrát krátké video, jak jejich rodina tančí tanec Jerusalema dance, a poslat nám ho. My videa sestříháme do jednoho výsledného klipu, který zveřejníme,“ slíbili pořadatelé.

Jediná část programu, která není on-line, je návštěva u třineckého kamínkovníku. Jde o výzvu pro rodiče i děti, aby vytvořili a odnesli svůj kamínek do lesoparku. Na výzdobu kamínku mohou použít akrylové barvy či akrylové fixy a pro jistotu pak výtvor přetřít bezbarvým lakem.

Den pro rodinu ukončí Čtení na dobrou noc s pásmem tří krátkých pohádek pro děti a rodiče, které čtou a hrají knihovnice z Knihovny Třinec.

Program včetně odkazů najdou lidé na webu města Třinec: www.trinecko.cz/trinec-chysta-den-pro-rodinu.

Další zprávy z regionu