Děti zvládly výtvarnou soutěž na jedničku

Velikonoce byly tento rok opět komorní. Lidé se scházet nesměli a tradiční pomlázka se nekonala. Přesto se asi většina dětí nevzdala tradic a s chutí se pustila do malování vajíček, zdobení perníčků či vytváření dekorací.

Děti posílaly opbrázky z Velikonoc do soutěže, kterou připravil místní dům dětí a mládeže. Foto: DDM

Dům dětí a mládeže pro ně navíc připravil soutěž nazvanou Moje nej… kraslice. „I v době covidové se snažíme pro děti připravovat oblíbené výtvarné soutěže. V únoru to byla soutěž Karneval, kde se zúčastnilo přes 130 dětí, v době Velikonoc jsme měli soutěž v malování kraslic,“ popsala za pořadatele Jana Hrubcová.

Vajíčko se zajíčkem doputovalo do Třince až z Prahy. Foto: DDM

Velikonoční soutěže se zúčastnilo sice jen 31 dětí, ale jejich práce byly velice pěkné. „Překvapením byly dvě sestry z Prahy, které nám taky zaslaly své obrázky, při-čemž jedna z nich dokonce soutěž vyhrála,“ připojila perličku Jana Hrubcová.

Třinecký Dům dětí a mládeže pořádá akce i v nynější době, kdy se lidé nemohou setkávat. Nachystal například vědomostní soutěž pro celou rodinu nebo pěveckou soutěž Třinecký skřivánek. Je určena všem dětem, které rády zpívají. Více podrobností najdou na webu DDM.

Další zprávy z regionu