Dogmaraton se chystá na třetí ročník

Dogmaraton v Třinci letos zaznamená třetí ročník. V letošním roce se uskuteční pod názvem Herbalus Beskydský Dogmaraton. Jedná se o závod dvojic, které tvoří běžec a jeho pes.

Běh se psem v přírodě má své kouzlo. Foto: pořadatelé

Samotný závod se koná 11. září. Rovněž letošní ročník dogmaratonu je zařazen do seriálu mistrovství České republiky v tomto sportovním odvětví.

„Hlavním cílem je prohloubit vztah závodníka s jeho čtyřnohým parťákem. Jedná se o nezapomenutelný prožitek v krásné přírodě CHKO Moravskoslezské Beskydy – oblast Slezské Beskydy,“ řekl za pořadatele Michael Tomanek. Start a cíl závodu je v areálu PZKO v třinecké části Guty. „Posílíme sociální zařízení, v areálu bude možno i parkovat a stanovat. Zdarma budou k dispozici masáže pro závodníky v cíli,“ dodal Tomanek, podle kterého jsou letos na programu tři trasy – Dogmaraton (42 km), Short (25 km) a Mini (6,5 km).

„Novinkou je trasa Mini, kterou zvládne každý. Není tam omezení, že pes musí být starší jednoho roku, jako na dvou delších trasách, ale stačí, když je starší 6 měsíců,“ objasnil Tomanek.

Pořadatelé již spustili přihlašovací formulář, který je k dispozici na internetových stránkách závodu. Zájemci tam naleznou i další podrobnosti.

Další zprávy z regionu