Kluziště vybudovali přímo v parku

Je libo si během bruslení sednout přímo na ledové ploše na lavičku? Nebo si zajet slalom mezi stromy? V Jablunkově za radnicí to není žádný problém.

Ve čtvrtek se na nové ledové ploše v Jablunkově ještě pracovalo. Foto: tm

Vše je načasováno na pátek 25. ledna 16. hodinu, kdy na ledovou plochu vyjedou první bruslaři. „Chtěli jsme široké veřejnosti premiérově nabídnout možnost sportovního vyžití. Ledová plocha vznikla přímo v parku za radnicí mezi stromy či lavičkou,“ prozradil místostarosta Jablunkova Luboš Čmiel a dodal, že velkou zásluhu na zřízení ledové plochy o rozměrech přibližně 25 na 15 metrů mají vedle městského úřadu hlavně místní technické služby a hasiči.

„Ovšem prvotní myšlenka přišla od zaměstnankyně městského úřadu Terezie Műllerové. Společně jsme se pak podívali na místo v parku a ač se nejedná o úplně ideální povrch, kluziště se nám povedlo dát dohromady. Jedná se o naši premiéru, čili se hlavně učíme,“ dodal místostarosta, podle kterého jde v prvé řadě o možnost sportovního vyžití pro ty, kteří nemají velké nároky.

Při pátečním otevření nebude chybět čaj na zahřáti pro ty nejmenší, či svařák pro dospěle. Premiérové bruslení navíc doplní hudební produkcí i DJ. Kluziště mohou zájemci v dalších dnech (při příznivém počasí) využívat s trochou nadsázky non stop, protože součástí je i halogenové osvětlení. Nad pořádkem na kluzišti bude dohlížet městská police.

Další zprávy z regionu