Lupič unikal policii jen dva dny

Nejprve okradl maminku o mobilní telefon a pár hodin na to přepadl starší manželský pár, kterému sebral kabelku. Z lupu se ale pachatel dlouho netěšil. Policie ho dopadla hned za dva dny.

Ulice 1. máje v Třinci, kde muž oloupil mladou ženu a starší manželský pár. Foto: PČR

Lupič si pro svou trestnou činnost vybral úterý 17. listopadu. „K prvnímu skutku došlo kolem 10 hodin dopoledne. Jednatřicetiletá žena s kočárkem, a ještě jedním dítětem, procházela ulicí 1. máje v Třinci a v ruce držela mobilní telefon. Když přicházela k přechodu pro chodce, zezadu k ní přiběhl muž v kapuci, který měl ústa zakrytá rouškou. Z ruky ji vytrhl mobilní telefon, se kterým se ihned dal na útěk,“ popisovala policejní mluvčí Karolína Bělunková.

Pachatel se ale na místo vrátil ten den ještě jednou. Tentokrát si ke svému činu vyhlédl starší pár. Ve chvíli, kdy se manželé dívali na vývěsní tabuli města Třinec, přistoupil zezadu ke starší 71leté ženě, které se snažil z ramene strhnout kabelku. „Přitom ji srazil na zem a způsobit jí zranění v oblasti hlavy. 72letý manžel ihned zareagoval a sehnul se ženě na pomoc, toho lupič využil a staršího pána několikrát udeřil do hlavy, čímž mu způsobil krvácivá zranění. Pak i s kabelkou z místa utekl,“ pokračovala mluvčí.

Zločinec měl ale smůlu, v kabelce nenašel zřejmě to, co hledal. Žena si totiž s mužem vyšla pouze na procházku a veškeré cenné věci, jako například doklady nebo peněženku, zanechala doma. V kabelce tak měla pouze běžné věci, a to kapesníčky nebo klíče od bytu.

Kriminalisté z Třince ihned po přijetí oznámení těchto závažných skutků začali shromažďovat veškeré informace, které by je přivedly k pachateli. „Na základě získaného podrobného popisu muže, který poskytly jak poškozené osoby, tak svědci události, policisté započali s intenzivním pátráním,“ řekla dále Karolína Bělunková. To je přivedlo na stopu 30letého muže. Jedná se o cizince, jenž na území našeho státu přechodně pobývá, protože zde pracuje.

„Pachatel je v tuto chvíli stíhán vazebně, ve své výpovědi se ke skutkům částečně doznal, uvedl ale, že byl pod vlivem alkoholických nápojů, proto si celý incident nevybavuje,“ upřesnila policejní mluvčí. Dodala, že zatčený muž odcizený mobilní telefon policistům dobrovolně vydal, ke kabelce sdělil, že ji odhodil a nic si neponechal.

Soud mu může uložit za spáchání zvlášť závažného zločinu loupež a zločinu krádež trest odnětí svobody až na deset let.

Další zprávy z regionu