Muž s nožem v ruce vyžadoval v prodejně toluen

S nožem a nekalými úmysly se vydal na „nákup“ osmadvacetiletý muž. Navštívil prodejnu barev a laků v Třinci. Jeho cílem bylo získat plechovku toluenu, který se ale volně zakoupit nedá.

Ilustrační foto: PČR

K činu se muž odhodlal první únorový den před třetí hodinou odpolední. „Vstoupil do prodejny barev a laků v Třinci. Vyčkával, až tam bude sám, a sotva odešel poslední zákazník, přistoupil k prodavači, kterému sdělil, že chce plechovku toluenu. Držel přitom v ruce nůž, se kterým neustále manipuloval, otevíral ho a zavíral,“ popsala policejní mluvčí Karolína Bělunková.

Prodavač zvýšeným hlasem odpověděl, že mu nic nedá, a ať z prodejny odejde, jinak zavolá policii. Pachatele ale vyhrůžka moc neodradila a prodavače následoval do zadních prostor obchodu. Tam se náhle prodavač k pachateli otočil, zakřičel a rychlým krokem k němu vykročil. Toho se milovník toluenu zalekl a z prodejny utekl.

„Duchaplný prodavač pachatele na útěku sledoval, což mělo velký význam při jeho zadržení. Ihned o celém incidentu uvědomil kolegy, kteří na základě podrobného popisu a udání místa útěku pachatele zanedlouho zadrželi,“ pokračovala policejní mluvčí.

Jak dále uvedla, obviněný se odmítl k čemukoliv vyjádřit. „Jelikož zde byly naplněny důvody vazby, muž je nyní stíhán vazebně. Kriminalisté mu již sdělili obvinění ze zvlášť závažného zločinu loupeže, za což si může odpykat až deset let za mřížemi,“ dodala Bělunková.

Další zprávy z regionu