Muž z Třince zaplatil za dřevo, to ale nedostal

Vidina teplé zimy u krbu se zalíbila šestadvacetiletému muži natolik, že odpověděl na inzerát. Ten totiž nabízel palivové dříví a vypadal velice výhodně. Bohužel to bylo jen zdání.

Mladý muž z Třince chtěl využít výhodné nabídky inzerátu, který nabízel k prodeji palivové dřevo a zásobit se tak několika kubíky kvalitního otopu na zimní měsíce.

„Jak sám poškozený v protokolu uvedl, s prodejcem se domluvili na odkupu 29 kubíků smrkového dřeva, za což zaplatil zálohu ve dvou splátkách na účet prodávajícího v celkové výši 12 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Karolína Bělunková s tím, že zbytek dohodnuté částky měl dle domluvy zaplatit řidiči ve chvíli, kdy mu ho v průběhu měsíce července loňského roku doveze na adresu kupujícího. To se ale nestalo.

Podvedený muž v úterý 6. ledna policistům sdělil, že i když s ním prodávající přestal v létě komunikovat a profil s inzerátem zrušil, stále doufal, že se svého dříví dočká.

„Policisté proto ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu podvodu, za což může být pachatel s ohledem k vyhlášenému nouzovému stavu odsouzen trestem odnětí svobody až na osm let,“ doplnila mluvčí.

Další zprávy z regionu