AKTUALIZOVÁNO/Na Hrčavě tekla krev, jeden člověk je postřelený

Malebná obec Hrčava zažila včera šok. Ve středečních večerních hodinách tam došlo ke střelbě. Obyvatelé jsou zděšeni, protože jeden člověk byl těžce zraněn. Záchranáři jej převezli letecky do nemocnice.

Ilustrační foto: mr

Poklidnou obcí se podle očitých svědků neslo hned pět výstřelů.  Následně na Hrčavu dorazili policisté a následně údajně i dva vrtulníky. Jeden z nich přiletěl pro zraněného. „Oznámení o střelbě jsme skutečně přijali 19. července. Jedna osoba utrpěla těžké zranění, převzali si ji zdravotníci a letecky ji transportovali do nemocnice,“ potvrdila policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Pokračovala, že policisté v této souvislosti zadrželi dvě osoby, se kterými zahájili procesní úkony. „Jakmile to okolnosti dovolí, zveřejníme více informací,“ dodala.

AKTUALIZOVÁNO 21. 7. ve 20 hodin
Na místo střelby byly vyslány nejbližší policejní hlídky, ale také zásahová jednotka, speciální pořádková jednotka a letecká služba. Po příjezdu policisté zjistili, že jedna osoba utrpěla střelné poranění. „Zasahující lékař jí musel uvést do umělého spánku, provést intubaci dýchacích cest a připojení k přístrojem řízenému dýchání. Po ošetření vnějšího poranění a dalších úkonech by pacient naložen na palubu vrtulníku. Letečtí záchranáři jej následně transportovali do ostravské fakultní nemocnice,“ sdělil mluvčí zdravotníků Ladislav Lang.

Policisté uzavřeli prostor, přístupové cesty do obce a současně již zjišťovali informace k možnému podezřelému, po kterém začali ihned pátrat. „Jelikož obec je v blízkosti státní hranice, tak jsme informovali i kolegy ze Slovenska. Následně jsme v obci zadrželi podezřelou osobu, se kterou jsme činili procesní úkony,“ popsala policejní mluvčí Pavla Jiroušová.

V pátek vrchní komisař obvinil 69letého muže ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu. Je mu kladeno za vinu, že 19. července po slovní rozepři s poškozeným 43letým mužem, měl několikrát vystřelit do prostoru, kde stálo vozidlo, ve kterém poškozený seděl. „Jedna ze střel zasáhla poškozeného, který utrpěl střelné poranění hlavy a byl v kritickém stavu letecky transportován do nemocnice. Policisté zajistili zbraň, která bude odeslána k odbornému zkoumání. Motiv činu a další okolnosti a skutečnosti jsou předmětem vyšetřování,“ pokračovala mluvčí. Obviněnému hrozí trest odnětí svobody až do výše 18 let a kriminalisté v následujících hodinách podají podnět k návrhu na vzetí do vazby.

Další zprávy z regionu