Na Karla Gotta lidé v regionu vzpomínají i díky pohádce

Oznámení o smrti Karla Gotta se silně dotklo také lidí z našeho regionu. Aby ne, není to tak dávno, kdy tady natáčel pohádku Když draka bolí hlava. Na Hrčavě proto plánují vzpomínkovou akci.

Karel Gott v pohádce, která se točila také v našem regionu. Foto: promo

Zemřel Karel Gott a lidé po celé České republice smutní, protože odešel člověk, který svými písněmi dělal radost mnoha generacím. V našem regionu ale zanechal zpěvák hlubší stopu. Na Hrčavě a v Dolní Lomné natáčel pohádku Když draka bolí hlava. Kdo měl štěstí a potkal se s ním, vzpomíná na něj jako na neskutečně srdečného a galantního člověka.

„Byl tady a moc se mu u nás líbilo. Proto jsme se rozhodli uspořádat vzpomínkovou akci. Kdo chce, může přijít a připomenout si tuto osobnost,“ podotkl bývalý starosta Hrčavy a současný starosta místních dobrovolných hasičů Peter Staňo. Akce se bude konat u staré hasičské zbrojnice na Hrčavě v pátek 11. října od 16 hodin. Vystoupí folklorní soubory Ozvena, Svrčinka, Gorole, Zaolzie, Mionší, Kysučan, Bystrica a Zbojníci z lůpežova a heligonkářka a zpěvačka Vlasta Mudríková. Účast přislíbil také producent pohádky Když draka bolí hlava Petr Šiška. Za těch dvacet let naší vzájemné spolupráce mám spoustu zážitků a vzpomínek. Přesto je pro mne právě to natáčení výjimečné a nezapomenutelné. Na akci tedy nesmím chybět,“ podotkl Petr Šiška.

Karel Gott, který si v pohádce  vystřihl roli kováře, bydlel v době tvorby filmu v resortu Nová Polana. „Měl tam absolutní klid a pohodu. Moc lidí o jeho přítomnosti nevědělo, takže si tam užíval pobyt de facto inkognito,“ poznamenal Petr Šiška.

Moc rád vzpomíná na jeden podvečer, kdy spolu seděli na terase a dlouze si povídali. „Na to se nedá zapomenout. Probírali jsme spoustu věcí, a když během toho někdo přišel pro podpis nebo se vyfotit, všem galantně a ochotně vyhověl,“ pokračoval producent. I samotné natáčení podle něj probíhalo v klidu a pohodě. „On sám byl neskutečně nadšený z našeho regionu. Říkal mi, že nebýt pohádky, na Hrčavu by nikdy nezavítal. No, a když se pak rozkřiklo, že tady je, došlo se na natáčení podívat asi tak pět stovek zvědavců. Jenže v tu dobu už byl Mistr zpátky v Praze,“ usmál se vzpomínce Petr Šiška.

Další zprávy z regionu