Na zdraví! A na další čtyři roky

Hodiny zdánlivě nekonečného čekání na výsledky voleb v napětí a pak spontánní příval radosti. Mnozí vítězové klání si to prožili už poněkolikáté. A přesto opět plní emocí.

Členové hrádeckého vítězného týmu si společně připili teprve předevčírem.

Velmi netradičně trávila chvíle očekávání na kompletní sečtení hlasů voličů primátorka Třince Věra Palkovská. „S manželem jsme zasadili na zahradě dva stromy, které nám budou volby připomínat,“ prozradila Palkovská, která se týž den těšila z velkého vítězství Osobností pro Třinec.

A jak obhájení svého mandátu již potřetí v řadě první dáma Třince oslavila? Plný emocí byl volební štáb Osobností až do chvíle, kdy bylo definitivně sečteno. Kandidáti se upřímně radovali z každého dalšího hlasu a nadšení vygradovalo ve chvíli, když zjistili, že získali o více než 18 tisíc hlasů více než v předešlých volbách. „Výsledek je pro nás velkým závazkem a na tu další čtyřletou péči o Třinec jsme si s kolegy připili sklenkou šampaňského. Ta pravá oslava pak nastala s rodinou a tradičními „kudláči“ s tvarohem a špyrkama. Ty mi připravuje mamka vždy po těžké životní zkoušce nebo ve významné okamžiky,“ dodala Palkovská, která se obdarovala také dostatečným spánkem.

Z volebního úspěchu je stále mírně v šoku starosta Bystřice Roman Wróbel. „Rozdýchávám to, protože výsledek, kterého jsme dosáhli, zcela předčil moje očekávání. Kromě radosti vnímám mnohem intenzivněji pocit obrovské důvěry a hlavně zodpovědnosti, kterou nám dali voliči,“ reagoval Wróbel. Dlouhou chvílí sčítání hlasů si krátil nejdřív na 80kilometrové projížďce na kole a pak s partou přátel. „Nejsladší odměna mě čekala v neděli ráno, když se na mě asi pět minut usmívala tříměsíční vnučka, která neměla o komunálních volbách ani páru,“ popsal sladkou tečku vítězství bystřický starosta.

Napětí provázející čekání na výsledek hlasování se přetavilo ve velkou radost i v emočních pochodech hrádeckých vítězů. Ve volební sobotu kolem půl osmé večer přišel domů k prvnímu muži Hrádku místostarosta s manželkou a ještě další soused zastupitel, že budou slavit. Nápad na společné zavlažení palmy vítězství vznikl spontánně. „Jenže než jsme si stačili připít, zavolala mi dcera, která se dostala do cestovatelských nesnází, zda bych pro ni nepřijel. Jinak že se do půlnoci nedostane domů. Usadil jsem hosty a hodinu mě nebylo. Věnovala se jim manželka a já jsem pak přišel do nejlepšího,“ vypráví starosta Robert Borski.

Jak slavil starosta Řeky Tomáš Tomeczek, Miroslav Jaworek ze Stříteže nebo první dámy Dolní Lomné a Bukovce Renata Pavlinová a Monika Czepczorová, se dočtete v dnešním vydání Třineckého hutníku. 

Další zprávy z regionu