Nemocnice otevřela velkokapacitní očkovací centrum v DDM

Divadelní sál Domu dětí a mládeže v Třinci (DDM) se proměnil ve velkokapacitní očkovací centrum. Své první klienty přivítalo předevčírem, 22. března. O pacienty se tam starají čtyři očkovací týmy.

V novém centru mohou souběžně očkovat čtyři týmy zdravotníků. Foto: MSK

Zatímco doposud lidé na očkování proti covidu-19 chodili do Nemocnice Třinec, nyní tuto činnost převzalo velkokapacitní očkovací centrum, do kterého dochází vybrané skupiny obyvatelstva, a to po předchozí registraci.

Prostory pro tento účel poskytlo město. „Většina z nás čeká na očkování s vírou v návrat do normálního života,“ okomentovala primátorka Třince Věra Palkovská. Jak dále řekla, u DDM je nespornou výhodou bezbariérový přístup i fakt, že se nachází v centru města. „Dětem zůstane po otevření škol a kroužků k dispozici tělocvična, aby měly kde sportovat,“ vyvrátila Palkovská případné obavy, že nové centrum naruší po otevření škol provoz zařízení.

Na očkování do nového centra lidé vchází samostatným vchodem, takže se s dětmi vůbec nepotkají. Asistují tam dva navigátoři, z nichž jeden má na starost parkování a druhý poradí příchozím, kam přesně jít.

„Centrum je v provozu v pracovní dny od 7 do 15 hodin, v dalším období počítáme s časovým rozšířením v odpoledních hodinách a s víkendovými termíny,“ upřesnila mluvčí nemocnice Irena Sikorová Nožková. O pacienty se postarají čtyři očkovací týmy z Nemocnice Třinec. „Počáteční kapacita je 300 osob denně, později se toto dle potřeby navýší,“ doplnila mluvčí nemocnice.

Do očkovacího centra mohou přijít jen lidé, kteří prošli registrací prostřednictvím Centrálního rezervačního systému, který zájemci naleznou na internetových stránkách crs.uzis.cz nebo registrace.mzcr.cz. Po této rezervaci každý dostane přesné datum a čas očkování.

Další zprávy z regionu