Nové auto se do zbrojnice nevejde. Musí ji zvětšit

Hasiči z Horní Lomné se těší z vozu, který dostali darem z Bukovce. Stříkačka se ale do jejich zbrojnice nevleze. Auto zatím parkuje naproti Salajky.

Menším úřadům se má ulevit. Ilustrační foto: tm

„Podlaha ve zbrojnici musí jít o 30 centimetrů níže. To by ale neměl být problém, protože nájezd z hlavní silnice je do kopce,“ vysvětlil starosta Horní Lomné Kamil Kawulok. Práce chtějí udělat svépomocí.

„Když už budeme snižovat podlahu, tak se hasiči a zastupitelé shodli na vybudování kanálu pro opravy aut. Ten v obci chybí. Snad nás v podlaze zbrojnice nic nepřekvapí. Práce plánujeme začít v první polovině srpna, aby auto bylo na zimu schované v garáži,“ pokračoval starosta.

Vůz z Bukovce není nejmladší, ale je v dobrém stavu. „Bukovečtí na autě udělali i nadstavbu, nechybí držáky na dýchací přístroje a další věci. Dostali jsme ho bezúplatně, protože hasiči z Bukovce naopak dostali auto od třineckých kolegů,“ popsal Kawulok.

Ve vozovém parku v Horní Lomné je ještě cisterna z roku 1976, ale starý trambus již začíná mít technické problémy. „Děláme na něm úpravy, ale čas se nedá zastavit. Navíc jako JPO V nemůžeme získat dotaci na novou stříkačku, proto jsme na kraji požádali o přesun aut mezi jednotkami. Po půlroce máme vůz z Bukovce,“ uzavřel starosta s tím, že o osudu starého trambusu rozhodnou zastupitelé.

Další zprávy z regionu