Nový vodovod a úpravnu vody plánují v Milíkově

Potíže s nedostatkem pitné vody v milíkovské lokalitě Štefki vyřeší nový vodovod, který má v plánu vybudovat vedení obce.

S příchodem letních měsíců se lidé v lokalitě Štefki mnohdy potýkají s nedostatkem pitné vody. „Dá se říct, že všichni místní mají své vlastní studny. Vloni bylo vody dost, letos díky vydatným jarním dešťům také. V předchozích letech se však opakovaně stávalo, že místním prostě voda došla,“ přiblížila starostka Milíkova Eva Kawuloková.

Letitý problém s vodou v osadě pod Kozubovou, kde je kolem 25 domů či chat a vyrůstají v ní další, vyřeší výstavba vodovodu, který obec hodlá výhledově vybudovat. „Na Grúni máme udělaný průzkumný vrt. Všechno nasvědčuje tomu, že má celkem dobrou vydatnost. Pracujeme na přípravě projektové dokumentace na výstavbu vodovodního řadu a úpravny vody,“ informovala Eva Kawuloková.

Dodala, že jakmile bude projektová dokumentace hotová, obec podá žádost o stavební povolení. Na výstavbu vodovodního řadu v lokalitě Štefki se Milíkovští chtějí pokusit získat dotaci.

Další zprávy z regionu