Obec mění plány, co se sportovištěm

V budově, která vyrostla v těsné blízkosti fotbalového hřiště v Horní Lomné a prochází finálními úpravami, by podle nových plánů neměli sídlit pouze sportovci. Přízemí má sice sloužit jako šatny a zázemí, do prvního patra se však přestěhuje obecní úřad.

Stavba budovy za více než 11 milionů korun spěje k cíli. Foto: fm

„Zastupitelstvo na svém březnovém zasedání rozhodlo, že upustí od původního záměru využití této budovy, která měla sloužit zejména sportovcům. Tento plán se jevil jako nerentabilní,“ řekl starosta Horní Lomné Kamil Kawulok. Sportovci však nepřijdou úplně zkrátka. Šatny se sprchami a sociálním zázemím v přízemí zůstanou a bude je moct využívat i veřejnost během kulturních akcí.

Do prvního patra, kde měly původně stát klubovny a byty pro správce, už ale zastupitelstvo zasáhlo. „Prostory chceme v budoucnu využít pro umístění obecního úřadu. Dosavadní budovu, kde sídlíme nyní, bychom pak rádi zrekonstruovali a vytvořili v ní tři byty určené k bydlení. To je však podmíněno úspěšně dokončenou změnou územního plánu, která nás nejspíš v blízké době nemine,“ doplnil Kawulok s tím, že ke kroku přiměl vedení obce také fakt, že v Horní Lomné nemají zaregistrovaný žádný sportovní klub, který by připravovanou budovu využíval v plném rozsahu.

Do nového by se ale úřad měl podle starosty přestěhovat až přibližně za dva roky. „Rozhodovali jsme se, jestli sportoviště pronajmeme soukromníkům, nebo do něj přemístíme naše kanceláře. Vzhledem k tomu, že potřebujeme vytvořit archiv a naše stávající budova nám už další prostor neposkytuje, rozhodli jsme se takto. Dalším důvodem pak bylo i to, že stará budova neodpovídá současným standardům a není bezbariérová, což se stěhováním změní,“ popsal Kamil Kawulok.

Budovu začala obec stavět loni v létě. „Stavba nás stála více než jedenáct milionů korun a investici kryjeme pouze z vlastních zdrojů,“ uvedl starosta a dodal, že stavba měří 8 krát 27 metrů. Výhodou je, že v těsné blízkosti stavěné budovy od konce loňského roku stojí altán, který bude využitelný pro kulturní akce.

Další zprávy z regionu