Obecní úřad budou stěhovat. Místo něj budou byty

V horské Horní Lomné se schyluje k naplnění několikaletého plánu. Díky nedávné změně územního plánu se konečně obecní úřad může stěhovat do nové budovy vedle fotbalového hřiště. V současném úřadu budou obecní byty.

Budova, do které se úřad přestěhuje. Foto: tm

Scénář mají v obci už naplánovaný – během ledna a února se zařídí nové prostory. „Tyto měsíce ještě chceme působit na původní adrese, protože počátek roku je, co se týče administrativy na obci, dosti náročný a my navíc budeme muset řešit vše od změny adresy, razítek a tak dále,“ nastínil starosta Horní Lomné Kamil Kawulok.

V březnu by se uskutečnilo samotné stěhování, nová adresa je ani ne 200 metrů od stávající. Návštěvníci jistě ocení lepší možnost parkování, plusem také je, že budova je nová, zateplená, nechybí tepelné čerpadlo, takže náklady na energii budou mnohem nižší.

Ze stávajících prostor úřadu vzniknou dva podkrovní byty. „Jinak v přízemí je již jeden hotový a připravený k nastěhování. Začneme ho pronajímat od 1. ledna. Hotový je už dva roky, ale tehdejší územní plán do nebytového prostoru stálé nájemníky nepustil,“ pokračoval starosta. Dodal, že garáže v budově bude nadále využívat obec pro svou techniku.

Co se nového obecního úřadu týče, ten obsadí pouze polovinu podkrovních prostor, ve druhé bude obecní byt. „Přestěhováním úřadu získáme čtyři obecní byty, přičemž k dnešnímu dni máme těchto bytů už 30. Ale zájem o ně je u nás veliký a novými zdaleka neuspokojíme poptávku,“ uzavřel Kawulok.

Další zprávy z regionu