Očkovací centrum v Třinci začne fungovat v pondělí

Některé nemocnice v Moravskoslezském kraji hlásí plný stav. Prohlásil to hejtman Ivo Vondrák v pondělí na svém pravidelném brífinku po jednání krizového štábu kraje.

Nové očkovací centrum dostává svou konečnou podobu. Foto: nemocnice

„Bohužel v pondělí výrazně narostl počet nově pozitivně testovaných. Musíme vyčkat, zdali se jedná o potvrzení nového trendu. Máme i stále hodně vysokou pozitivitu v testech, a to 30 procent,“ upřesnil v úterý hejtman.

Mluvčí Nemocnice Třinec Irena Sikorová Nožková ujistila, že kapacity naplněny ještě nejsou a mohou tak i na-dále přijímat covidové pacienty. „Nyní se staráme o 59 nemocných s covidem-19. V minulosti jsme jich měli až sto,“ řekla.

Hejtman Ivo Vondrák na brífinku také řekl, že v dnešní době je nejvíce nemocných lidí ve věkových kategoriích 45 až 54 a 55 až 65 let. „Už dávno neplatí to, že je covid-19 záležitostí starších ročníků,“ dodal.

Tempo očkování mírně zrychluje, dosud bylo v kraji proočkováno 113 434 dávek. Největší očkovací centrum v kraji se nachází v Ostravě na Černé louce.

V Třinci se bude velkokapacitní očkovací centrum otvírat v pondělí 22. března v Domě dětí a mládeže. Fungovat bude v pracovní dny od 7 do 15 hodin. K dnešnímu dni jsou prostory schválené Krajskou hygienickou stanicí a Moravskoslezským krajem. Očkování v Nemocnici Třinec tímto dnem končí a bude se provádět v novém centru.

K 15. březnu bylo na Třinecku 572 nakažených koronavirem (8. března to bylo 514). Na Jablunkovsku bylo pozitivních 321 osob (8. března to bylo 315) a na Českotěšínsku 199 lidí (8. března to bylo 202).

Další zprávy z regionu