Pacienti v nemocnici si opět zazpívají koledy

Předvánoční období, které by se mělo odehrávat ve slavnostní atmosféry, je letos ovlivněno epidemií koronaviru. V Nemocnici Agel Český Těšín se přesto zdravotníci pro své pacienty snaží vykouzlit adventní atmosféru.

Do nemocnice zavítali i čert s Mikulášem a přinesli pacientům malou pozornost. Foto: Agel

„Ani letos na naše pacienty samozřejmě nezapomněl Mikuláš. Tradiční mikulášská návštěva, kterou v předchozích letech zajišťovali studenti zdravotnických škol, se tentokrát musela obejít kvůli epidemiologickým opatřením bez nich. Nemocnice ale pro pacienty nachystala mikulášské balíčky se sladkostmi a ovocem, nadílku jim předávali naši zdravotníci,“ vysvětlila ředitelka Nemocnice Agel Český Těšín Barbora Zbránková.

Pokračovala, že zmíněná epidemie si vynutila i změny a úpravy při pořádání akcí, které se v předvánočním období v nemocnici konaly v předchozích letech.

„Určitě ale bude platit, že se personál naší nemocnice vynasnaží pacientům připravit zajímavý program, a zpříjemnit jim tak adventní období. Například 18. prosince vystoupí v nemocnici učitelé základní umělecké školy a zahrají české i polské koledy. S ohledem na epidemiologickou situaci budou muset tentokrát improvizovat a vystoupí v parku pod stanem přímo pod okny našich pacientů,“ upřesnila Zbránková.

Adventní období budou moci pacienti této nemocnice také strávit při společném poslechu vánočních písní či u voňavého čaje či kávy.

Vánočního stromeček už mají v nemocnici nazdobený. Jako každý rok při tvoření dekorací a různých komponentů na ozdobu stromečku pomáhali pacienti a klienti sociální služby. A přitom si už tradičně nejen pacienti, ale i personál nemocnice povídali o Vánocích, jak si je pamatují z dob svého dětství a připomenuli si i některé už trochu pozapomenuté vánoční zvyky.

„Věříme, že přes epidemii koronaviru se dokážeme společně s našimi pacienty přenést do atmosféry, která k předvánočnímu období patří a svátky si užijeme. A pro naše pacienty, kteří budou muset letošní Vánoce strávit v nemocnici, samozřejmě přichystáme i tradiční štědrovečerní menu,“ slíbila ředitelka. Doplnila, že letos se mohou těšit na rybí polévku, smažené filé a bramborový salát. Pacienti s dietou dostanou dušené filé, bramborovou kaši a kompot. Ráno obdrží každý pacient balíček cukroví a ovoce.

Další zprávy z regionu