Plakátu akce Kino na hranici dominují dvojky

Číslice dvojka se stala dominantou plakátu k letošnímu festivalu Kino na hranici. Nejdůležitější událost věnována středoevropskému filmu napíše 22. pokračování.

Kino na hranici spojí oba Těšíny. Foto: ba

Plakát pro letošní ročník, který filmová přehlídka představila, má spojitost s číslem 22. Spojené dvě dvojky poukazují na významnou událost probíhající v Cieszyně a v Českém Těšíně. Plakát ve žlutočerném provedení působí na první pohled velmi intenzivně, obě barvy vytvářejí silný kontrast. Kombinaci žluté a černé lépe zahlédne i hůře vidící člověk, a navíc tyto barvy přitahují pozornost kolemjdoucích – stejně jako celá akce.

„Když jsem přemýšlela o 22. ročníku a hledala originální spojení s jedním z témat letošního festivalu, což jsou síť a internet, rozhodla jsem se jít hlouběji a přeskočit stereotypní znaky, kabely nebo ikonu Wi-Fi, kterými se to jenom hemží. Zároveň jsem plakátem chtěla pořadatelům dopřát ještě účinnější ohlas ve městě, aby se co nejvíce lidí chytlo do naší sítě a vychutnalo si nespočet kvalitních filmů a vynikající atmosféru přehlídky“, vysvětlila autorka grafického návrhu Iwona Cichy.

Jak dále zmínila, právě takhle vznikl nápad vytvoření plakátu založeného na modulu, který lze rozšiřovat ve všech směrech, donekonečna – stejně tak jako funguje síť. „Samotný modul není všechno. Internet by nefungoval bez počítačů a ty bez číselných systémů a kódování. Když můžeme údaje zakódovat pomocí řetězce opakujících se čísel, můžeme vytvořit vlastní dvaceti- dvojkový systém, díky kterému získáme přístup ke skvělým filmům, nezapomenutelným koncertům a mnoha jiným atrakcím,“ dodala Iwona Cichy.

Další zprávy z regionu