Pojišťovnu jde změnit do konce září

Lidé, kteří si chtějí změnit svou zdravotní pojišťovnu, tak mohou učinit do konce září. Vybrat si mohou se sedmi pojišťoven. Jde přitom o velice snadný krok, stačí vyplnit registrační formulář na webových stránkách pojišťovny, ke které chce člověk přejít.

Zdravotní pojišťovny motivují své klienty k pohybu finančními bonusy. Foto: Adobe Creativ

„Změnu zdravotní pojišťovny by si dopředu měl každý v klidu rozmyslet. Při rozhodování je dobré se zaměřit nejen na nabízené bonusy a preventivní programy, ale i na šířku sítě smluvních poskytovatelů zdravotních služeb. Je dobré si zjistit, jestli má nová pojišťovna smlouvu s praktickým lékařem i dalšími lékaři, které člověk pravidelně navštěvuje,“ radí mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny Elenka Mazurová.

Přestože i s pojišťovnami dnes lidé více komunikují elektronicky, důležitá je i dostupnost kamenných poboček. „Registraci a proplacení příspěvků lze již běžně provádět elektronicky, ale jsou případy, kdy se návštěvě pobočky nevyhnete,“ doplnila mluvčí Mazurová.

Pojišťovny nabízí programy
ČPZP se sídlem v Ostravě vsadila na pestrou škálu preventivních programů pro celou rodinu. K nejčerpanějším preventivním programům patří ty pro těhotné, ženy po porodu a miminka, kde lze získat až 4 500 korun, nebo program Pravidelný pohyb s příspěvkem 700 korun na permanentku na cvičení a na plavání. Velký zájem je o příspěvky na očkování.

ČPZP vychází vstříc klientům, kteří dávají přednost elektronické komunikaci. S fungováním mobilní aplikace Zdraví v mobilu je těsně spjat i další z oblíbených programů, Krok pro zdraví. Motivací tohoto programu je přivést pojištěnce k pravidelné pohybové aktivitě – chůzi. Kombinací příspěvků ČPZP mohou ženy i muži čerpat na péči o své zdraví částku až dva tisíce korun.

Všeobecná zdravotní pojišťovna nabízí pojištěncům mimo jiné příspěvky diabetikům, celiakům, na nízkobílkovinnou dietu, paruku, zlepšení duševního zdraví nebo na trénink paměti pro seniory, které pomohou zvýšit kvalitu života s nemocí nebo předejít dalším zdravotním komplikacím.

Výhodné preventivní programy nabízí například i Revírní bratrská pojišťovna. Dává příspěvky sportovcům, ale třeba i těm, kteří mají v oblibě saunování.

Další zprávy z regionu