Policisté přednáší školákům on-line

Za dětmi do škol vždy chodívali policisté, aby jim vysvětlovali, jak se chovat v silničním provozu, nebo třeba, co všechno jim hrozí, když budou jednat nezodpovědně. Jejich preventivní činnost naštěstí nezastavil ani koronavirus.

I on-line policejní přednášky mohou dětem pomoct. Foto: PrtSc

On-line přednášky se staly běžnou součástí práce moravskoslezských policistů. To, co žáci běžně slýchávali ve školách, kam za nimi policejní preventisté dojížděli, nyní poslouchají ze svých domovů. A děje se tak stále častěji. „O přednášky je ze strany škol čím dál větší zájem. Díky tomu se policisté s dětmi setkávají skrze kameru ze svých kanceláří,“ uvedl Miroslav Kolátek z oddělení prevence krajského ředitelství policie.

Z témat je asi nejoblíbenější projekt nazvaný Tvoje cesta #onlinem. „Zaměřuje se na odpovědnou sebeprezentaci při používání sociálních sítí a na nástrahy komunikace s cizími lidmi na síti. A vzhledem k tomu, že internet je v současné době hlavním místem, kde děti tráví svůj volný čas, je toto téma pro ně zcela jistě přínosné,“ je přesvědčený komisař Kolátek.

Zatím nejvíc přednášek v našem regionu policejní preventista pořádal pro Základní školu Zátopkových v Třinci. Ta má v každém ročníku šesťáků, sedmáků i osmáků po třech třídách. A tak se v průběhu tří dnů na konci března konalo hned devět besed.

Další zprávy z regionu