S čím se také policisté ve službě setkali 

Blíží se konec roku, proto policisté připravili několik zpráv, které jsou možná i kuriózní, ale mnohdy se nestačili divit, s čím se mohou při své práci setkat.

Ilustrační foto: archiv th

• Operační důstojník přijal oznámení o nálezu zelené lidské lebky. Ta ležela pod stromem, který spadl oznamovateli na pozemek. Policisté se spojili s majitelkou stromu, která uvedla, že o lebce ví. Dále uvedla, že lebka byla položena na kameni u stromu zhruba před 20ti lety s tím, že ji našli na hřbitově a ke stromu ji tehdy měly dát děti ze sousedství, když si stavěly bunkr. Své vysvětlení uzavřela slovy, že lebka byla u stromu jako takový talisman.

• Další usměvavé oznámení operační důstojník přijal od ženy, která sdělila, že u skládky chodí po cestě labuť, zdá se jí zmatená, údajně ohrožuje BESIP. Policisté po přijatém oznámení vyjeli na místo, ale v době příjezdu na uvedenou adresu se žádná labuť nenacházela. Zřejmě odletěla.

• V měsíci květnu příborští policisté s velkým překvapením na silnici D48 zastavili cyklistu, z něhož se ukázal 12letý chlapec. Ten hlídce uvedl, že má namířeno do Chorvatska. Za tímto účelem si vytiskl mapu, v níž měl vyznačenou trasu a také si vzal naspořenou hotovost ve výši 3 tisíce korun. Na cestu si dával 2 týdny. Samozřejmě, že mu policisté zabránili v pokračování jeho dobrodružné cestě a v pořádku ho předali překvapeným rodičům.

• Do dalšího night clubu nedojel. Na začátku října se porubští policisté nestačili divit vysvětlení, který jim poskytl kontrolovaný řidič. Už při první komunikaci s ním cítili silný závan alkoholu. Řidič mužům zákona sdělil, že jede z „bordelu“ v Ostravě Nové Bělé, kde se mimo jiné posilnil nějakým alkoholem. Jak sám uvedl „myslím, že jsem vypil 3 piva a 4 rumy.“ Zřejmě zatoužil po dalším zážitku. Dále pokračoval slovy „pak jsem sednul do svého vozidla a chtěl jsem jet do dalšího bordelu.“ Muž se policistům dobrovolně podrobil dechové zkoušce, která naměřila téměř 2 promile alkoholu v dechu. Další jízdu mu však již policisté zabránili, a tak do druhého night clubu nedojel.

• Operační důstojník přijal na tísňovou linku 158 informaci od muže, že jeho manželka doma dělá problémy. Měla mu vylít oběd, který uvařil a žádá hlídku na místo. Pro policisty z Vrbna pod Pradědem to však nebyla neznámá dvojice a doma u nich nebyli poprvé. Na místě bylo hovořeno s oběma aktéry, kteří shodně uvedli, že mezi nimi došlo ke slovní rozepři, při které se rozlilo zelí. Na místě nakonec nechtěli nic řešit a hlídka jim doporučila navštívit manželskou poradnu.

• V polovině června operační důstojník přijal oznámení, že na Mírovém náměstí v Ostravě se má nacházet žena, která obtěžuje lidi a ukazuje jim genitálie. Po příjezdu policistů se na místě opravdu nacházela nahá žena, která se dopouštěla neslušností a napadala lidi na zastávce. Dechovou zkouškou u výtržnice byla naměřena téměř 2 promile alkoholu v dechu. Noc strávila na záchytce.

• Další netradiční oznámení. Z jednoho nákupního řetězce jsme obdrželi sdělení, že byla zjištěna krádež pracovníkem ostrahy a na místo žádají policii. Strážný, který z prodejny utekl, měl uvést, že prý nebude na místě čekat a odešel neznámo kam.

• V tomto měsíci se nestačili divit také policisté z jednoho místního oddělení v Ostravě. Muž přišel na oddělení podat trestní oznámení na možné spáchání trestného činu, přičemž si sebou jako důvěrníka vzal osobu XY. Jakmile policisté provedli ztotožnění osob, nestačili se divit. Z důvěrníka, který se na policii dostavil k podání oznámení, se tak vzápětí stala osoba sama čelící trestněprávnímu postihu a dotyčný byl záhy umístěn do policejní cely.

Další zprávy z regionu