S Karlem Gottem se lidé rozloučili i na Hrčavě

Vloni v létě natáčel na Hrčavě Karel Gott pohádku Když draka bolí hlava. Dnes se tam sešli lidé, aby na Mistra zavzpomínali a zapálili za něj svíčku.

Heligonkářka Vlasta Mudriková se přišla rozloučit s Karlem Gottem. Foto: mr

Řev motorek i písničky Karla Gotta se dnes nesly Hrčavou. V 16 hodin se u bývalé hasičárny konala pietní akce, kterou pořádali tamní dobrovolní hasiči. Na místo dorazili lidé, členové folklorních souborů, kteří se také zúčastnili natáčení pohádky Když draka bolí hlava, a další hosté včetně karvinských motorkářů.

„Místo je více než symbolické. Vždyť tady na louce vedle jsme pohádku natáčeli. Nikoho z nás nenapadlo, že se zde potkáme tak brzy a za tak smutných okolností,“ podotkl producent filmu a muzikant Petr Šiška.

Karel Gott na Hrčavě strávil jeden natáčecí den. Byl zde i se svou rodinou a družně se bavil i s obyčejnými lidmi. „Sám mi pak mezi čtyřma očima prozradil, že nebýt pohádky, nikdy by se do Hrčavy nepodíval. A že je moc rád, že se tak stalo, protože zdejší kraj mu učaroval,“ dodal smutně Petr Šiška.

Pieta na Hrčavě trvala chvíli a byla skromná. Lidé si dali teplý čaj a mnozí se slzou v oku vzpomínali, co jim písničky Karla Gotta daly.

Další zprávy z regionu