S novou aplikací neminete žádné koupaliště v kraji

V létě můžete poznávat jiné země, památky, přírodní krásy, ale také třeba koupaliště. A pokud patříte mezi milovníky vodních hrátek, zbystřete.

Koupaliště v Řece je otevřeno po roční pauze. V aplikaci ale zatím chybí. Foto: mr

Krajský úřad vytvořil novou aplikaci, díky níž snadno najdete místa ke koupání v celém Moravskoslezském kraji. Autor využil aplikaci Story Maps, která umožňuje spojit mapy s textem, nápaditými obrázky a multimédii. Aplikace Koupaliště zve k návštěvě celkem 52 veřejných bazénů a plováren, ale také 22 přírodních vodních ploch v kraji. „Jejím smyslem je spojit jednotlivá koupaliště s mapou. Lidé tak ve svém mobilu nebo tabletu vidí fotografii místa ke koupání, dočtou se základní informace a mohou se prokliknout k webovým stránkám, kde se dozvědí otevírací dobu i ceník koupaliště. U vodních ploch jsou k dispozici odkazy informující o kvalitě vody v dané lokalitě, což je určitě velmi užitečné,“ řekl náměstek hejtmana kraje pro cestovní ruch Jan Krkoška a dodal: „Náš region nabízí svým obyvatelům i návštěvníkům spoustu míst nejen k zábavě, ale také k odpočinku. Tato nová aplikace bude v létě skvělým parťákem.“

Třebaže je aplikace užitečným pomocníkem, ne všechna koupaliště se do ní dostaly. Chybí tam například koupaliště v Řece, které letos po roční pauze opět otevřelo své brány. Najdete ho u bývalého hotelu Javor.

Osvěžení v těchto dnech vítá každý bez rozdílu věku. Foto: mr

Aplikaci není třeba stahovat, je dostupná na stránkách krajského úřadu www.msk.cz. Vedle ní tam najdete také aplikace, které vás dovedou na rozhledny a vyhlídkové věže, do pivovarů, kempů, otevřených chrámů či do různých památkových objektů. Autorem je zaměstnance kraje Radim Fojtík. „Je to pro mě velká výzva. Příprava aplikací je čím dál náročnější. Kupříkladu vím, že do aplikace o koupalištích ještě budu nějaká místa doplňovat. Ale baví mě to čím dál více, poznávám další a další místa Moravskoslezského kraje, které stojí za to navštívit. Budu rád, když si lidé díky těmto aplikacím udělají nějaký hezký výlet a připomenou si, jak je u nás krásně,“ řekl Fojtík.

 

Další zprávy z regionu