Snímky Lucie Brychcyové vdechly život sportovní hale

První umělkyní, jejíž díla krášlí vstupní prostory nové sportovní haly v Návsí, je místní rodačka Lucie Brychcyová. Její výstava fotografií s názvem Průřez tvorbou – touha duše potrvá až do května.

Lucie Brychcyová vystavuje v rodném Návsí. Foto: ba

Stěny nové sportovní haly v Návsí ozvláštnily čtyři desítky fotografií. „Jelikož Návsí je má rodná obec a dodnes tady bydlím, výstavu jsem pojala tak nějak celkově – od svých začátků až po současnost,“ podotkla Lucie Brychcyová.

Třebaže focení, se kterým začala v roce 2008, je jejím živobytím, patří i mezi její koníčky. „Postupně jsem se věnovala všem druhům fotografie. Přes fotografování nebes či západů slunce jsem se dostala až ke krajinářské fotografii. Zaměřila jsem se rovněž na fotografování s historickými manuálními objektivy, očarovalo mě focení lidí a pronikla jsem do tajů reportážní fotografie,“ řekla.

Lucie Brychcyová má na svém kontě už devět autorských výstav, z toho dvě v Polsku. „Pozoruji na sobě, že už se pozvolna vyhraňuji. Zjistila jsem, že mě nesmírně naplňuje práce s dětmi, protože jsou neskutečně upřímné. Baví mě práce na větších projektech, kdy se snažím naplňovat skryté touhy lidí. Teď spolupracuji s paní, která má předky v severských keltských zemích,“ prozradila fotografka.

Další zprávy z regionu