Stavba cyklostezky spěje do finále

S příchodem jara se naplno rozběhly práce na stezce pro chodce a cyklisty z centra Vendryně směrem k Nemocnici Třinec. Její výstavba míří do cíle, stezka by měla začít fungovat o letních prázdninách.

V lokalitě Černý potok se pracuje o stošest. Foto: ba

V úseku od křižovatky ve Vendryni, kde stezka pro chodce a cyklisty začíná, až po lokalitu Černý potok její povrch pokrývá první vrstva asfaltu. „S pokládkou finální vrstvy se počítá zhruba na přelomu dubna a května, podle počasí. To současné je příznivé, proto jsme se stavebními pracemi mohli začít již v březnu,“ podotkl starosta Vendryně Raimund Sikora.

Dodal, že na konci stezky pro pěší a cyklisty v lokalitě Černý potok bude kombinovaný povrch z asfaltu a zámkové dlažby. Po Velikonocích zde budou ještě po nezbytnou dobu řídit provoz semafory.

V lokalitách Loučky a Černý potok už jsou položené mostní konstrukce. „Pracovali jsme na instalaci veřejného osvětlení, které bude na začátku a na konci cyklostezky. Jelikož podél ní nevede elektrické vedení, do budoucna zvažujeme doplnění solárního osvětlení. Neměl by chybět ani mobiliář v podobě laviček, odpadkových košů či stojanů na kola.  Pokud všechno půjde podle plánů, cyklostezku bychom chtěli zprovoznit před začátkem prázdnin,“ dodal starosta Vendryně.

Další zprávy z regionu