Tragédie v Neborech: dodávka vjela do cesty kamionu

Za tragickou nehodu v Neborech, při níž 11. listopadu zemřeli čtyři lidé, může řidič dodávky, která se střetla s kamionem. 

Řidič dodávky vjel do protisměru, což přineslo smrt čtyřem lidem. Foto: HZS MSK

Slovenský kamion řídil 37letý muž, v dodávce cestovalo pět občanů Ukrajiny ve věku od 19 do 47 let. Vozidla se střetla okolo čtvrté hodiny ráno na neborovském kopci. „Náraz byl značný, dodávka se převrátila po střetu na střechu a byla odmrštěna mimo vozovku. Stejně tak mimo komunikaci byl odhozen kamion. Došlo k výrazné deformaci vozidla, což komplikovalo vyprošťování osob,“ popsala neštěstí mluvčí krajských policistů Gabriela Pokorná.

Zasahující záchranáři již nemohli pomoci třem mužům a jedné mladé ženě v dodávce. Utrpěli poranění neslučitelná se životem, kterým podlehli bezprostředně po havárii. Pátého spolucestujícího, 22letého muže, transportoval v kritickém stavu vrtulník do Fakultní nemocnice Ostrava.

K neštěstí došlo v době rekonstrukce silnice v Neborech, která uzavřela připojení na obchvat, a slovenský kamion tak byl jedním z posledních, jenž neborovským kopcem projížděl. Především na sociálních sítích se tedy živě spekulovalo o tom, kdo je viníkem nehody, která si vysloužila smutný přívlastek nejtragičtější v kraji. Nyní přichází policie s odpovědí.

„Vozidlo dodávky z nezjištěného důvodu a příčin vjelo do protisměru a následně došlo k čelnímu střetu s protijedoucím kamionem,“ potvrdila mluvčí policistů Eva Michalíková s tím, že příčina a důvody nehody jsou stále předmětem vyšetřování.

 

 

 

Další zprávy z regionu