Třinec nezapomíná na své nové občánky

Epidemie koronaviru bere lidem mnoho radostí. Jednou z nich je třeba i tradiční vítání občánků. Město Třinec ale řeklo ne a miminka přivítá, i když jinak, než bývalo zvykem.

Miminka o dárek z magistrátu nepřijdou. Foto: MMT

V běžném provozu magistrátu se koná vítání občánků dvakrát měsíčně od září do června, s výjimkou letních prázdnin. Mimořádná vládní nařízení již několik měsíců neumožňují tento tradiční obřad na radnici pořádat. Proto se pracovníci magistrátu rozhodli vyrazit za rodiči miminek osobně.

„Chceme i v této nelehké době potěšit rodiče a přivítat mezi občany našeho města děťátka, která se narodila v loňském roce a nebylo možné pro ně uspořádat společné vítání. Proto jsme se rozhodli, že se za nimi vypraví zaměstnanci magistrátu a předají jim pamětní list s mojí gratulací a malým dárkem,“ uvedla primátorka Věra Palkovská.

V nadcházejících týdnech mají zaměstnanci úřadu v plánu roznést téměř tři stovky dárkových balíčků. V případě, že se opakovaně nepodaří rodiče doma zastihnout do konce března, mohou se telefonicky obrátit na magistrát.

Další zprávy z regionu