Trojice po neúspěšném vloupání daleko nedošla

Dva muži a jedna žena se pokusili vniknout do suterénní místnosti bytového domu v Českém Těšíně. Neúspěšně. Úspěšní naopak byli městští strážníci, kteří trojlístek na místě zadrželi. Nyní již pachatelé čelí trestnímu stíhání.

Ilustrační foto: PČR

Policejní komisařka zahájila v těchto dnech trestní stíhání proti dvěma mužům ve věku 32 a 33 let a 27leté ženě. Důvodně podezřelou trojici obvinila ze spáchání přečinu krádeže ve stádiu pokusu formou spolupachatelství. „Za vinu je jim kladeno, že v úterý 13. listopadu, asi hodinu po půlnoci, se po předchozí vzájemné domluvě pokusili páčením vniknout do místnosti v suterénu s uschovanými jízdními koly. Trojice si vybrala bytový dům na ulici Smetanově v Českém Těšíně,“ informovala mluvčí policie Zlatuše Viačková. Doplnila, že vloupání se nezdařilo, pachatelé se do sklepní místnosti nedostali. „Jakmile vyšli do dvorové části domu, na místě byli zadrženi strážníky městské policie,“ sdělila.

Oba obvinění muži už mají bohatý rejstřík trestů. Třiatřicetiletý muž v něm má 19 záznamů zejména pro majetkové delikty. Po předchozím pobytu za mřížemi si svobodu užíval zhruba rok. Z vězení, kam ho Okresní soud v Karviné poslal v roce 2016 pro přečin krádeže, byl propuštěn loni na podzim. „Druhý, dvaatřicetiletý obviněný muž má v rejstříku celkem 12 záznamů, také většinou pro majetkovou trestnou činnost,“ uvedla dále Zlatuše Viačková.

„U obou mužů byl podán návrh na jejich vazební stíhání. Návrhu soud vyhověl a oba byli převezeni do vazební věznice,“ sdělila policejní mluvčí s tím, že obviněná žena má rejstřík trestů dosud čistý a stíhána nyní je na svobodě.

Další zprávy z regionu