Ukradený gril pomohl najít redaktor Hutníku

Když policisté poslali médiím zprávu o ztraceném grilu v hodnotě 10 tisíc korun, který neznámý pachatel odnesl z jedné ze zahrad v Třinci, netušili, že s nalezením lupu pomůže redaktor Třineckého hutníku.

Svou kořist pachatel nechal v nedalekém lese.

V minulých dnech policie zveřejnila informace o odcizeném kuchařském náčiní z jedné zahrady v Třinci. Pachatel vnikl na oplocený pozemek a z venkovního posezení si odnesl zahradní gril, který byl téměř nový. „Majitel si ho cenil na více než deset tisíc korun,“ uvedla mluvčí policistů Eva Michalíková.

Zveřejněná zpráva vedla k brzkému nalezení ukradeného předmětu. „Jeden z redaktorů Třineckého hutníku oslovil Policii ČR, že předchozí den v lesíku viděl gril, který by mohl odpovídat tomu, po němž pátráme,“ řekla dnes policejní mluvčí.

Novinář se proto k místu na okraji lesa vydal a počkal na příjezd hlídky. „Místo bylo ohledáno, gril zajištěn a ještě téhož dne vrácen majiteli, který měl z tak rychlé a dobré práce radost,“ dodala Michalíková s tím, že po neznámém pachateli policie i nadále pátrá a v případě jeho dopadení mu za přečin porušování domovní svobody a přečin krádež hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Jak novinář gril objevil a další podrobnosti si přečtete v příštím vydání Hutníku.

Další zprávy z regionu