V polyfunkčním domě bude obchod a obecní byty

Do vlastnictví obce v minulém roce přešel objekt, v němž se nachází potraviny a květinka. Písečtí jej hodlají zmodernizovat a vytvořit z něho polyfunkční dům, v němž kromě obou provozoven vzniknou také obecní byty.

Budova vedle nové mateřské školy patří obci. Foto: ba

Obec koupila historickou budovu vedle nové mateřské školy, v níž léta fungovala prodejna potravin a květinka. Majitel se rozhodl objekt prodat. „Mezi zájemci o koupi byla dvojice podnikatelů z Třince, v budově chtěli vytvořit byty. To by z našeho pohledu nebylo ideální řešení, protože tím bychom přišli o poslední prodejnu potravin, která v Písku zůstala. To stejné se týká i květinky, kterou si místní velice oblíbili,“ zdůraznila starostka Písku Věra Szkanderová.

Objekt se tak stal majetkem obce. Po nezbytné modernizaci v něm kromě prodejny potravin a květinky vzniknou nové byty. „Tři by se měly nacházet v podkroví, v prvním poschodí se počítá s dvěma a možná i s garsonkou. Naším záměrem je, aby se objekt vzhledově podobal nové mateřské škole. Byli bychom rádi, kdyby naše obecní budovy byly v jednom architektonickém stylu,“ řekla Szkanderová.

Písečtí tak nyní pracují na přípravě kompletní rekonstrukce. „Chceme získat dotaci na zateplení, část renovace budeme financovat z bezúročných půjček z kotlíkových dotací a zbytek z vlastního rozpočtu,“ předeslala starostka.

Další zprávy z regionu