V Řece vytáhli betlém a rozsvítili vánoční strom

Lidé z Řeky se dnes sešli u rozsvícení vánočního stromu. Prohlédli si betlém a pochutnali si na guláši a koláčcích. Ani jim moc nevadil déšť.

Dřevěný betlém v Řece je dílem několika řezbářů. Foto: mr

U obecního úřadu v Řece stojí ode dneška rozsvícený vánoční strom. V 17 hodin se tam sešli lidé, a déšť – nedéšť se bavili a pochutnávali si na dobrotách, které pro ně obec připravila. Všude voněl guláš, dospělí popíjeli svařák a vařonku, dítka zase teplý džus. Všichni bez rozdílu věku mlsali koláčky a vánoční oplatky.

U vánočního stromu stojí pod dřevěnou stříškou tradiční betlém. „Sochy vznikají při našem každoročním plenéru, na který se sjíždí řezbáři z širokého okolí. A jak vidíte, přístřešek už je plný a betlém je opravdu krásný,“ usmál se spokojeně starosta Řeky Tomáš Tomeczek. Jak dále řekl, jeden anděl už se dokonce pod střechu ani nevešel. „Ještě si umím představit, kdyby tam přibylo pár postav, třeba hudebníci, ale už jsme limitovaní místem. Ale betlém je vlastně takový nekonečný příběh, takže uvidíme, jak se bude vyvíjet dál,“ dodal s úsměvem starosta s tím, že společné dílo několika řezbářů si lidé mohou v Řece prohlédnout až do Třech králů.

Další zprávy z regionu