Volby na Hrčavě vyhrálo sdružení současného starosty

Obec na Trojmezí v sobotu volila nové zastupitele. Voliči se dostavili v hojném počtu, dorazilo jich více než 80 procent. Nejvíc hlasů dali sdružení Hyrčovjaně, za které kandidoval současný starosta Petr Vyšlan.

Ve volební místnosti panovala dobrá nálada. Foto: mr

Krásný a slunečný den byl na Hrčavě v sobotu ve znamení voleb do sedmičlenného obecního zastupitelstva. Obyvatelé malé vesničky ukázali, že jim záleží na budoucnosti obce a k urně jich dorazilo 82,02 procent.

Nejvíce, tedy 36,81 procent, získalo sdružení Hyrčovjaně. Do zastupitelstva se za ně dostal současný starosta Petr Vyšlan spolu s Martinem Koperem a Annou Bažantovou. Na druhém místě skončilo SNK Hrčavská občanská iniciativa, které získalo 24,96 procent hlasů a tím i dva mandáty pro Petra Gořalku a Radku Vavřačovou.

Občané hlasováním rozhodli, že na třetím místě se ziskem 23,1 procenta hlasů skončili Nezávislí, kteří budou mít v zastupitelstvu jediného kandidáta, a to Miroslava Michalíka. Poslední skončilo sdružení Pro Hrčavu bývalého starosty Marka Sikory. To obdrželo 15,13 procent hlasů a mezi zastupitele usedne právě jen Marek Sikora.

Nejvíce hlasů obdržel starosta Petr Vyšlan.

Více si budete moci přečíst ve středu v Třineckém hutníku.

Další zprávy z regionu