Žáci dokázali, že nejsou žádná béčka

Za velkého potlesku přihlížejících spolužáků dělali kluci shyby a přítahy a holky umně předváděly vis na hrazdě. Exhibice na wokroutovém hřišti ve Vendryni, který byla z různých důvodů již několikrát odložena, se uplynulou středu povedla na jedničku.

Na workoutovém hřišti je pořád plno. Foto: ba

Nejprve dvě vlny pandemie, pak špatné počasí zhatilo plánovanou exhibici na workoutovém hřišti ve vendryňském parku. Uskutečnila se minulu středu, doprovázelo ji krásné slunečné počasí.

„Začali jsme ukázkou základních cviků a jejich správného provedení. Kluci předvedli své nejlepší kousky, které se naučili a také žákům ukázali, jak to mohou zvládnout ti, kteří se cvičením teprve začínají. Jakmile si cvičení přihlížející rovnou vyzkoušejí, snadněji se to naučí,“ řekla Veronika Výtisková ze společnosti, která workoutové hřiště ve Vendryni postavila.

Po počátečním ostychu se žáci druhého stupně obou místních základních škol nenechali pobízet a s vervou se pustili do cvičení. Vzápětí se začalo i soutěžit. Zatímco kluci dělali shyby, holky předváděly vis. Marie Bocková z osmé třídy v základní poloze vydržela tři a půl minuty. „Kdysi jsem si to už jednou vyzkoušela, akorát trochu jinou formou. Doposud jsem necvičila, ale možná bych s tím mohla začít, možná k tomu mám předpoklady,“ připustila dívka.

Zahanbit se nenechali ani chlapci. Soutěžili ve shybech a přítazích, mnozí z nich udělali deset a více. „Workoutové hřiště se sem do Vendryně hodí, protože nejbližší jsou v Třinci a v Bystřici. Cvičíme zde pravidelně, asi tak třikrát týdně. Já osobně mnohem raději cvičím v soukromí, bez přihlížející veřejnosti,“ pousmál se Tomáš Cienciala z deváté třídy.

Další zprávy z regionu