Závody Na bicykli k susedom zabaví celou rodinu

Milovníci cyklistiky bez rozdílu věku či pohlaví mohou zítra vyrazit na Hrčavu. Koná se tam závod nazvaný Na bicykli k susedom.

Závodníky čeká krásná trasa podzimní přírodou. Ilustrační foto: Designed by Rawpixel.com

Akce začíná na Hrčavě v půl desáté. Návštěvníci se mohou těšit na spoustu zábavy a soutěží. Celým dnem je bude provázet moderátor rádia Hellax a zároveň i DJ LOWA. Pořadatelé připravují zábavný program, jako například soutěžní cestu pro děti i dospělé, která se bude skládat z několika stanovišť plných originálních a zábavných úkolů. Dále se děti mohou těšit na malování na obličej, na cyklokolotoč či skákací hrad. Součástí programu je v 11 hodin také autogramiáda dvou mladých nadějných sportovců, a to alpského lyžaře Michala Staszowskeho a moderního pětibojaře Marka Grycze.

Každý závodník dostane startovní balíček s energy drinkem a energy sušenkou. K dispozici bude i mycí servis po závodě, aby si lidé mohli umýt své kolo. Akce se koná za plného silničního provozu. Každý účastník startuje na vlastní nebezpečí a je povinen mít po celou dobou trvání akce na  hlavě cyklistickou přilbu.

Cílem projektu Na bicykli k susedom je podpora cykloturistiky v příhraničních oblastech Moravskoslezského a Žilinského samosprávného kraje. K tomu směřuje řada aktivit, na české i slovenské straně, např. aktualizace stávajícího a vytvoření nového cykloturistického značení na hraničních cyklotrasách/cyklostezkách, obnova turistických informačních tabulí a map a vytvoření nových, uspořádání cyklistických závodů a roadshow pro veřejnost, aktualizace webových stránek se zaměřením na cykloturistiku, na slovenské straně pak také vybudování nových cyklistických úseků, zejména Hrad Budatín – Strečno. Součástí aktivit budou i společné marketingové aktivity podporující cykloturistiku na obou stranách hranice.

Další zprávy z regionu