Po celý den bude Hrčava patřit masopustu. Vše začíná už ráno vyhlášenou hrčavskou zabijačkou, které místní lidé říkají Kvik. Návštěvníci se mohou dívat nejen pod ruce zručných řezníků, ale samozřejmě i ochutnávat jejich zabijačkové speciality, jako například chutné jitrničky, jelítka, prejt či ovar. V poledních hodinách pak vyrazí pestrý maškarní průvod, který obchází většinu zdejších chalup a stavení, kde rozdává radost a veselí. V závěru průvodu se uskuteční slavnostní vyhlášení soutěže o nejhezčí masku a její ocenění hodnotnou cenou.
Večerní hodiny budou patřit především dospělým, kteří se baví tancem a dechovou hudbou místních kapel. Po celou dobu konání masopustního veselí si můžete užívat i degustace moravských vín. Ochutnáte Hrčavský ležák, voňavý kreplik či místní masové speciality– mangalicu a prase přeštické.