Oceláři vstoupili do Ligy mistrů výhrou v Lausanne

Třinečtí hokejisté zvítězili v úvodním utkání Ligy mistrů na ledě Lausanne 2:1 v prodloužení. O výhře nad finalistou posledního ročníku švýcarské ligy rozhodl v přesilové hře Kurovský. K hrdinům patřil i Mazanec, který chytil 38 střel.

Daniel Kurovský (vpravo) rozhodl v Lausanne o výhře gólem po odrazu od nohy. Ilustrační foto: Petr Rubal

Aktivitu domácích korunoval v závěru druhé třetiny Rochette, který otevřel skóre v přesilové hře střelou z mezikruží. Oceláři ale sehráli ve 42. minutě učebnicově přečíslení dva na jednoho a po přihrávce Daňa vyrovnal do odkryté branky Hudáček. Po další přihrávce Daňa ukončil Kurovský prodloužení už po 44 sekundách. Švýcarský klub si ještě vzal trenérskou výzvu, protože puk se odrazil do sítě od brusle.

„Hrál se dobrý hokej. Z naší strany to bylo ale taky ještě kostrbaté, bláznivé. Hrálo se nahoru dolů, měli jsme problém udržet se na puku. Hodně jsme ho odpalovali. Je třeba ale zároveň taky říct, že Lausanne byli výborní.“Daniel Kurovský

„Tečoval jsem puk nohou. Jsem rád, že ji mám tak velkou a že jsem pokryl tak velkou plochu,“ pousmál se Kurovský. „Měli jsme domluvený signál a jak jsem odskakoval z předbrankového prostoru, tak mě puk trefil do nohy a se štěstím se odrazil do brány. Nevěděl jsem, zda jsem nebyl v brankovišti. Ale věřil jsem, že to uznají,“ doplnil.

Oceláři tak získali cenný skalp. Lausanne na jaře prohrálo ve finále švýcarské ligy až po sedmi zápasech. „Hrál se dobrý hokej. Z naší strany to bylo ale taky ještě kostrbaté, bláznivé. Hrálo se nahoru dolů, měli jsme problém udržet se na puku. Hodně jsme ho odpalovali. Je třeba ale zároveň taky říct, že Lausanne byli výborní,“ pokračoval Kurovský.

Domácí ukázali sílu zejména v prostřední třetině. „Našel lajna byla první střídaní na ledě snad minutu a půl. Byli jsme úplně zavaření. Měl jsem problém dojet na střídačku. Pod tlak jsme se ale dostávali i zbytečnými vyloučeními. Druhá třetina byla krutá,“ řekl autor vítězné branky.

Vyzdvihl i fanoušky Ocelářů. „Byli naprosto skvělí. Zdálo se mi, že jich bylo v hledišti víc, než kolik s námi letělo (150). Až jsem si říkal, zda neletělo ještě jedno. Je skvělé, nás podporují, a že jsou tady s námi,“ dodal.

Další zápas odehrají tuto neděli na ledě francouzského Rouen.

Lausanne – Třinec 1:2 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 – 0:1)
Branky a nahrávky: 40. Rochette (Suomela, Jäger) – 42. Hudáček (Daňo), 61. Kurovský (Daňo, Hudáček). Rozhodčí: Kaukokari (Fin.), Hürlimann – Stalder, Duc (všichni Švýc.). Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 4071.
Třinec: Mazanec – Adámek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Mrtka, Marinčin, Jank – Hudáček, Sikora, Daňo – Kurovský, Vrána, Roman – Walega, Addamo, Teplý – Hrehorčák, Čacho, Dravecký. Trenér: Moták.

Další zprávy z regionu