Agelovské balíčky pohody potěší

Pro babičky a dědečky, kteří opouští oddělení následné péče či sociálních lůžek, připravuje na rozloučenou Nadace Agel balíčky pohody. Dostávají je i senioři odcházející z Nemocnice Agel Český Těšín.

Lidé mají z balíčků velkou radost. Foto: Agel

Projekt Balíčky pohody je zaměřený na pacienty, kteří jsou propuštěni z oddělení do domácí péče či do jiného sociálního zařízení. Každý z klientů dostane při odchodu tento balíček v podobě malé taštičky. Obsahuje praktické předměty k běžnému a bezpečnému životu, drobnosti pro potěšení nebo vitamíny k posílení imunity.

„Balíčky pacientům vykouzlily úsměv na rtech. Budou mít na nás alespoň milou vzpomínku,“ podotkla staniční sestra oddělení z českotěšínské nemocnice Radana Carbolová.

Kapacita oddělení odborné ošetřovatelské péče je 29 lůžek. Jsou zde hospitalizováni pacienti s těžkým zdravotním postižením, vesměs jsou vyššího věku po cévních mozkových příhodách, s dekubity, demencí či v terminálním stádiu onemocnění. Sociální služba poskytuje i péči pro pět klientů, kteří vyžadují celodenní péči, ale nelze jim ji poskytnout v domácím prostředí.

„Nápad vznikl již před více než rokem a inspirací nám byly kufříky, které dostávají miminka při odchodu z porodnice,“ zavzpomínala členka správní rady Nadace Agel Veronika Dostálová. Podle ní je cílem projektu obdarovat klienty, kteří jsou často neprávem opomíjenou skupinou.

Další zprávy z regionu