Jubilejní výstava v mostecké knihovně je plná včel a květů

Výstava Milana Motyky s názvem Jaro věnovaná včelám je k vidění v prostorách místní knihovny v Mostech u Jablunkova.

Kdo v těchto dnech vstoupí do budovy, v níž se nachází pošta a knihovna, na schodišti a na chodbě si může prohlédnout jubilejní 40. výstavu místního rodáka Milana Motyky.

„Třebaže se jedná o významné číslo, otevření výstavy vzhledem k situaci bylo skromné – bez tradiční vernisáže, vína a hudby,“ pousmál se Milan Motyka. Člen Fotoklubu Jablunkov je včelařem. Fotí již dlouhá léta, fotografováním včel se podle svých slov zabývá patnáct let. Jeho snímky se objevují mimo jiné také v renomovaných včelařských časopisech u nás i v zahraničí.

Expozici tvoří 15 fotografií zachycujících včely v probouzející se jarní přírodě. „Focení včel je velice specifické. Lze do něho zakomponovat více věcí, například přírodu, včelařskou krajinu či detaily. Povedlo se mi například vyfotit včely na sněhem poprášených květech v okamžiku, kdy zrovna vysvitlo sluníčko,“ poukázal autor jedinečných snímků.

Dodal, že když jde do včelnice, pokaždé má s sebou fotoaparát. „Vždycky se může vyskytnout nějaký krásný a zajímavý úkaz, který se už třeba nikdy nemusí opakovat,“ dodal Milan Motyka.

Jak dále řekl, objektivem svého fotoaparátu zachycuje i jiné scény. „S oblibou fotografuji krajinu, přírodu, les a také rodinné příslušníky,“ prozradil. Fotografie Milana Motyky budou v budově knihovny k vidění do poloviny června.

Další zprávy z regionu