Voženílek podepsal smlouvu s Zugem, zájem o něj stále mají i týmy z NHL

Daniel Voženílek opouští po dvou sezonách Oceláře. Čerstvý mistr světa se dohodl na smlouvě ve švýcarském Zugu, stále ale zůstává reálný i jeho odchod do zámoří. O jeho služby projevilo zájem několik klubů z NHL.

Daniel Voženílek se raduje z gólu, který v semifinále se Spartou vyrovnal dvě desetiny před koncem třetí třetiny na 1:1. Foto: Lukáš Filipec

„Podepsat smlouvu v Třinci bylo nejlepší rozhodnutí v mém životě. Ty dva roky tady ani nemohly dopadnout lépe, vždyť já tady vyhrál, co se dalo,“ uvedl Voženílek. „Oceláři jsou fantastická organizace, kariéra hokejisty je ale krátká a já cítím, že bych se v osmadvaceti letech chtěl posunout dál a zkusit angažmá v zahraničí. Proto jsem vděčný vedení Ocelářů, že mi toto umožnili. Poděkovat bych chtěl ale také trenérům, spoluhráčům a v neposlední řadě městu a fanouškům,“ vysvětlil.

„Podepsat smlouvu v Třinci bylo nejlepší rozhodnutí v mém životě. Ty dva roky tady ani nemohly dopadnout lépe, vždyť já tady vyhrál, co se dalo.“Daniel Voženílek

Voženílek přišel do Třince před dvěma lety z Českých Budějovic a zařadil se mezi klíčové hráče. V obou sezonách hrál velkou roli při zisku titulu: v ročníku 2022/23 byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem play off, letos se podepsal pod historický obrat v semifinále se Spartou nezapomenutelným gólem. I díky jeho trefě dvě desetiny před koncem třetí třetiny Oceláři vyrovnali na 1:1 a následně otočili jako první tým v extralize sérii z 0:3.

„Danielu Voženílkovi děkujeme za práci, kterou pro Oceláře odvedl. Byl nedílnou součástí dvou mistrovských týmů, jeho vyrovnávací trefa v šestém semifinále se Spartou pouhé dvě desetiny vteřiny před koncem se nesmazatelně zapíše do paměti všech třineckých fanoušků. Danovi přejeme, aby se v kariéře posunul a aby si splnil také svůj sen: zahrát si NHL,“ uvedl sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

Voženílka vyneslo angažmá v Třinci do reprezentace a zahrál si v obou sezonách na mistrovství světa, ve kterém letos vybojoval s českým týmem zlaté medaile.

„Daniel je silový útočník, který se nebojí jít tam, kde to bolí, navíc je extrémně silný ve hře jeden na jednoho. Můžeme ho využít jako centra i křídlo. Jsme potěšeni, že se Daniel i přes více různých nabídek rozhodl pro Zug,“ uvedl generální manažer Zugu Reto Kläy.

Další zprávy z regionu